Alla Hjärtans dag

Idag vill jag bjuda er alla på rara och söta bilder. Så lite text och mycket bilder blir temat för Alla Hjärtans dag.heart-71449_1280

FM Fatzy med valpar från BB Hilton får inleda:

Bebisarna är så bedårande, så man nästan har svårt att tro att dom inom några veckor kommer vara små livliga gangsters!


Men alltså! Kolla dom små labbarna!

…och så en bild på storebror FM Jönso när han lagt sig tillrätta i mattes säng:


Ok! Jag skaffade en två meter bred säng för att jag skulle få plats. Igår kväll när jag skulle lägga mig låg FM Jönso utsträckt på alla kuddar och mitt täcke. När jag ber honom maka på sig så intar han följande position!

Men titta på min älskade Fatzy! Visst är hon fantastiskt vacker och ser underbart stolt ut!


Innan BB Hilton:  Om jag smyger lite så kanske… FM Jönso & FM Fatzy


FM Jönso har kul!

(Kursiv text och foto till och FM Jönso: Matte Eva Qvick. Valpfoto: Sonja, BB Hilton, Text och bild FM Kola: matte Camilla Andersson)

FM Kola:


”I helgen har inte jag fått stå i centrum så det blir inte roligare än så här./FM Kola”

”Det bästa mor har lägger hon på bordet” lyder ordspråket…


Om nu största intresset är att titta ut genom fönstret så får man väl tillgodose det för en liten ?

 

Pipili önskar med dessa bilder dig en riktigt skön och trevlig Alla Hjärtans Dag!

kitten-227009_1280
(Arkivbild: Pixabay)

 

 

Annonser

12 thoughts on “Alla Hjärtans dag

 1. bbnewsab 2016-02-14 / 11:17

  Helt underbara bilder! Tur att solen inte skiner där jag befinner mig just nu, ty i så fall skulle jag nog ha smält fullständigt.

  Stort TACK för denna fina Alla Hjärtans Dag-hälsning från dig, Pipili! Önskar dig en rad härliga upplevelser denna Valentindag!

  Själv ska jag till gymmet och plåga mig lite. Vissa helgon gisslar sig med niosvansade piskor. Andra helgon väljer att rulla nakna bland nässlor. Men jag är inget helgon, så jag väljer att späka och plåga mig på gymmet. Och Pipili, ja vad gör hon för att plåga sig? En gissning: Kanske åka färdtjänst med en olämplig och helt oförstående chaufför bakom ratten? 🙂

  Liked by 1 person

  • Piia-Liisa Pisal 2016-02-14 / 13:22

   Att åka färdtjänst/sjukresa är egentligen inte något val. Det är en nödvändighet för att jag väljer bassängträningen! Kunde jag nyttja annat färdsätt skulle jag göra det. Och vad vad Pipili väljer att göra för att plåga sig – kanske vara lite för envis understundom och inte be om hjälp från hemtjänsten när hon borde? Vem vet? 😉

   Liked by 1 person

 2. bbnewsab 2016-02-14 / 19:52

  Bara inte färdtjänstchauffören har tittat på Svenska rallyt nu i helgen och får för sig att själv ”leka” rallyförare när det är dags för honom att skjutsa dig till bassängträningen under veckan som kommer.

  En tanke/undran: Har du rätt till att ha en följeslagare med dig under resan? En sådan person skulle ju kunna vara bra att ha tillgång till både för att hålla i dig lite extra och trösta samt för att dokumentera om chauffören lyckades slå nytt hastighetsrekord på ressträckan, kanske i ett försök att komma in i Guinness Rekordbok? (Vad vet jag vad för slags tankar som kan poppa upp i hjärnan på en rallyförare – f’låt: jag menar förstås: på en färdtjänstchaufför?)

  Gilla

  • Piia-Liisa Pisal 2016-02-14 / 20:08

   Jag har alltid ledsagare. Pga Addisons sjukdom får jag inte åka ensam, då jag kan svimma och hamna i koma mycket snabbt om det vill sig illa! (se Addisonkris på http://www.addison.se)
   Kan också tala om att trafikledningen i efterhand kan gå in och se exakt hur fort en chaufför kört vid ett visst tillfälle/på en viss plats. Den tekniken är krav från Länstrafiken att underleverantörerna har monterad.

   Liked by 1 person

 3. bbnewsab 2016-02-15 / 08:21

  Jo, det finns väl en s k färdskrivare i varje buss. Bra. Vetskapen därom borde väl få en förare att slå eventuella rallykörningsplaner ur hågen. Fast helt säker på det kan man förstås inte vara.

  Gilla

  • Piia-Liisa Pisal 2016-02-15 / 08:44

   Det är mer än färdskrivare. Det är en teknik som gör att det går att följa inte bara hur fort föraren kört, utan även var hen kört. Detta för att det inte ska behöva bli någon diskussion. Genom att kunna följa resan så framkommer t ex även vilken hastighetsbegränsning som var gällande. Sedan finns det ytterligare information, men jag vet ej exakt vilken som trafikledarna har tillgång till.

   Liked by 1 person

 4. bbnewsab 2016-02-16 / 22:07

  Har du åkt med den aktuella chauffören mer än en gång? Känner du andra färdtjänstanvändare som han har skjutsat?

  Gilla

  • Piia-Liisa Pisal 2016-02-16 / 22:18

   Det är möjligt att jag gör, men jag vet inte vilka han skjutsat. Och ja, det var tredje och sista resan i torsdags med aktuell chaufför. Första var den jag beskrev i blogginlägg en sjuk resa… Nu när jag har hans identitet som förare (dvs hans förarnummer) är jag inte beroende av att känna igen honom, vilket är svårt då flera chaufförer är mycket lika varandra. Men jag hoppas att han snabbt halkar ut genom en bakdörr och inte återkommer som chaufför av samhällsbetalda transporter! Jag kommer konsekvent att vägra åka med honom.
   Minsta misstanke om att det är han och jag tar förarnummer! Aldrig mer- han ska öht inte köra bil enligt min åsikt.

   Liked by 1 person

 5. bbnewsab 2016-02-16 / 22:38

  Kan man begära redan vid beställningen att man INTE vill bli skjutsad av en viss chaufför? Annars är det ju risk att du tvingas inställa en resa, om just den chauffören dyker upp för att hämta dig och skjutsa dig. Det vore ju inte så kul, ifall resan måste ställas in i sista sekund på grund av att fel chaufför dyker upp.

  Gilla

  • Piia-Liisa Pisal 2016-02-16 / 22:54

   Tyvärr kan jag inte det, eftersom beställningscentralen inte ser vilken chaufför som kör. De ser bara vilken åkare som får körningen. Men de bör ha möjlighet att säga till åkaren att en viss chaufför inte får köra. Men jag vet inte om de har tillgång direkt till vilka chaufförer som hör hemma hos resp åkare. Däremot står det mig fritt att vägra åka, men jag får vänta på ny bil. Igår blev väntan totalt nästan två timmar då aktuell chaufför var mer än 20 min sen redan från början. Den som tog emot min ombokning betedde sig dock också illa och behandlade mig som mindre vetande. Bl a ifrågasatte hen att jag kunde skicka mejl till korrekt adress. Märkligt nog dök mejlet upp när min ledsagare fick ta över… I mejlet framgick klart vad som hänt och vilken chaufför det rörde.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s