Offer med licens att mobba

Reblogg
Anledningen till denna reblogg är att den anknyter till vad ”Den lata flickan” upplevde. Enda skillnaden är att här har beteendet flyttat in i ”de sociala mediernas värld”. Det tycks mig som om det på något sätt blir än mer legitimt att ägna sig åt det som ”Inte bara sjuk” beskriver så väl, bara för att det nödtorftigt går att gömma sig bakom ett fingerat namn, eller liknande. Påhoppen gör inte mindre ont för att de skrivs ned. De finns där, till allmänt beskådande för gruppens läsekrets.

Jag låter ”Inte bara sjuk” inleda denna reblogg med de ord som inlägget avslutas med : ”Mentalt friska sunda människor förvandlas till offer med licens att hacka på andra. Känner du dig träffad så tycker jag du ska göra något åt det. För vi är väl egentligen vuxna människor som vet hur man ska behandla andra människor?”

Inte bara sjuk

Vi skäller på barnen, tillrättavisar dom, beklagar oss över att dom inte kan uppföra sig i nätsammanhang samtidigt som man dagligen (DAGLIGEN) möts av ett flöde där vuxna beter sig minst lika illa.
Bara för att man anser att någon annan skrivit något som man upplever som nedlåtande/kränkande (vilket många gånger beror på att man läser in en massa saker som inte står) så rättfärdigar inte det att man själv skapar en hel tråd om just denna person. Att inte ”nämna några namn” är inte att anonymisera någon i en sluten grupp där medlemsantalet är begränsat. Senaste omgångarna tog det mig i snitt 2-3 minuter att luska ut vad det hela handlade om och VEM som var föremålet för vad jag anser vara en smärre mobb. Fan vad patetiska människor kan vara och vad otäckt det är.

Självklart är jag väl bekant med begreppet vuxenmobbing, jag har sett vuxna mobba…

View original post 424 fler ord

Annonser

2 thoughts on “Offer med licens att mobba

 1. bbnewsab 2016-03-30 / 22:57

  Tänkvärt budskap. Man kan bara hoppas att sådana här tetxer blir lästa inte bara av dem som tillhör de mobbades skara.

  Liked by 1 person

 2. Piia-Liisa Pisal 2016-03-30 / 23:05

  Jag kan bara instämma i din önskan. Reblogg just för att jag anser detta så viktigt att det kommer till mångas kännedom. En bra text som förtjänar att spridas!
  //P-L

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s