FM Fatzy önskar Glad Påsk

 

FM Fatzy Påskafton 2016 12900993_10201353774884087_2216489765380138596_o

FM Fatzy med matte Eva önskar Glad Påsk! 

Nedan följer ett urval av bilder på mamma Fatzy, sonen Jönso och de valpar som föddes den 20 januari i år.  Åtta hanar och två tikar blev det!
Titta och njut av de vackra bilderna!

Här busar FM Jönso med blivande mamma Fatzy.

…och här har FM Fatzy nyligen blivit mamma.

Fatzys valpar har redan hunnit bli cirka två veckor gamla. Pigga, glada och full fart eller vila mot mammas mage.

Valparna växer för var dag som går.

FM Fatzy på HAS feb 2016 12804716_10201242062891357_5127834329004051272_n
En stolt mamma till tio små yrväder (ovan). Nedan några bilder på Fatzy och valparna strax innan de flyttade till sina fodervärdar.

Hemma har FM Jönso hållit matte sällskap under tiden som Fatzy var på BB Hilton. Bilderna är tagna vid ett par olika tillfällen. FM Jönso passade bland annat på att lära ut knepet med att ”stoppa kottar i öronen” när matte var ute på skogspromenad. Men nästa promenad fick FM Jönso arbeta mer och hade inte en chans att aktivera sig på egen hand. Den större bilden visar att efter den promenaden var allt Jönso rätt så trött. ”Men vi hade kul, matte!” säger han.
FM Jönso flyttade för en tid sedan till den hundförare inom Polisen som blir hans arbetskamrat och chef för att fortsätta sin utbildning och bli polishund. Utbildningen har lagom kommit igång lite mjukt med dressyren, berättar Eva som gett Jönso den grundläggande utbildningen.

FM Jönso på promenad mars 2016
Den senaste bilden som Livets Skiftningar fått från matte Eva på FM Jönso, tagen strax innan han flyttade, under en skön vårpromenad i mars. Matte skriver:
”Min underbare, knasiga FM Jönso var tydligen för trött för att tugga på benet han fick. Han gick runt och verkade leta efter en plats att gömma det. Till slut gick han fram och la det bredvid mig i soffan och sedan slocknade han som en stock!
Anledningen till de två kopplena på bilden är att jag har opererat ena handen för några veckor sedan, så jag har ett midjekoppel som ”säkerhetslina”. ”

Avslutar denna bildkavalkad med två fina bilder på FM Fatzy, hemkommen från BB Hilton!FM Fatzy nyss hemkommen 17 mars 2016
FM Fatzy Påsk bild 2

Till er alla som läser och följer Livets Skiftningar – en önskan även till er om en skön avslutning på Påskhelgen och en trevlig vår. Ett Tack till FM Fatzy, FM Jönso och Fatzys alla valpar för att jag fått äran att följa er. FM Fatzy kommer säkert att hälsa på här i bloggen lite nu och då. Varmt välkommen, Fatzy och matte Eva.

Kommentera gärna! 

Foto: BB Hilton (HAS) samt Eva Qvick

Annonser

4 thoughts on “FM Fatzy önskar Glad Påsk

 1. lundabergs 2016-03-28 / 00:16

  Fantastiska hundar. Så många raser, så många personligheter. Hur ska man någonsin kunna skaffa en? Att välja ras är det svåraste som finns.
  Schäfrar är så otroligt fina men ack så total sönderavlade genom åren. Man blir ledsen när man ser hur människa tar sig friheten att förstöra en frisk ras.
  Bara för att det sak se bra ut, vilket det inte gör alls.
  Har vänner som har schäfer och det är underbara individer.

  Liked by 2 people

 2. Piia-Liisa Pisal 2016-03-28 / 00:35

  Kan bara hålla med!
  Själv dras jag till raser som schäfer, rottweiler, labrador och liknande. Stora hundar, brukshundar mao. Hade jag haft den fysiska möjligheten hade jag nog ansökt om att få bli fodervärd åt en FM-hund. Mycket för det stöd som erbjuds dem som får detta förtroende.
  Rätt fostrade och med bra fysisk är FM-hundarna fantastiska. De måste ju vara starka till både kropp och psyke för att klara det arbete de fostras och utbildas till!

  Tack för din kommentar 🙂

  //P-L

  Liked by 1 person

 3. bbnewsab 2016-03-30 / 22:36

  Det där var en riktigt fin påskhälsning, låt vara att jag läser den först nu, när påskhelgen är över.

  Men om man stryker prefixet ”påsk-” och låter det bli ”bara” en -hälsning, så går ju det bra också.

  Faktum är att så gulliga och intresseväckande bilder på djur får man leta väldigt länge efter. Och den ackompanjerande texten, så full av kärlek. omtankar och omsorg, gör ju inte precis saken sämre.

  Nog lígger det något i devisen, att människans bästa vän är hunden.

  Jag minns en djurvän, som ville det skulle stå i hennes dödsruna/dödsannons, att hennes bästa vänner någonsin under livet varit just hennes olika hundar. Men det tyckte hennes efterlevande anhöriga inte passade sig. Så inte ens denna sista önskan som den här kvinnliga djurvännen hade blev uppfylld.

  Vad tycker du, Pipili? Har man rätt att begära att ens sista önskan ska bli uppfylld? Eller ska förnumstiga efterlevande tillåtas ha sista ordet om vad som passar sig eller inte under en begravningsceremoni eller, som i detta fall, i en dödsannons?

  Och vad tycker ni andra?

  Liked by 1 person

 4. Piia-Liisa Pisal 2016-03-30 / 23:01

  Som troende, djurälskande person skulle jag absolut ha låtit det stå med i hennes dödsannons. Att respektera en persons sista vilja, må vara att det inte är något vanligt, tycker jag absolut att man ska göra. Jag blir faktiskt upprörd över att hon inte fick sin önskan uppfylld! Det är samma som med musik på begravning – den avlidnes vilja ska råda! Har hen uttryckt en specifik önskan ska den så lång som möjligt tillgodoses även om det skulle trampa en tvåbening på tårna! Gränsen jag personligen skulle sätta går vid hänvisningar till potentat med horn och svans. I så fall en neutral annons utan hänvisning uppåt! Så tycker
  //Pipili

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s