Information

WIN_20151124_003043

 

Drottning Akka meddelar att Piia-Liisa skickas in med ambulans pga av lunginflammation idag den 19 maj!

 

Därav kan aktiviteten bli låg en tid, men lugn. Hon kommer igen!

Annonser

14 thoughts on “Information

 1. bbnewsab 2016-05-19 / 15:38

  Tack, Hennes Kungliga Majestät Drottning Akka, för denna information!

  Visserligen ingen rolig läsning. Men det var inte oväntat, att så skulle komma att ske. Eder mänskliga undersåte och omtyckta hovdam, GGV Pipili, har ju mått usel i snart fyra månader.

  Det positiva är att hon nu förhoppningsvis ska bli ordentlig utredd. Ja, inte för ekonomisk oredlighet eller så. Utan medicinskt utredd, menar jag förstås.

  Kan just undra vad det är för lömsk inkräktare som valt att föra krig i hennes redan så sköra och omtåliga kropp. Låt oss hoppas att läkarna snabbt ska kunna identifiera och oskadliggöra den ”lede fi”.

  Får jag be Eders Majestät om en tjänst?

  Jag skulle nämligen gärna vilja framföra varma kryapådig-hälsningar samt dessutom överräcka några gullekramar till Eder undersåte och hovdam GGV Pipili. Kan Ni, Eders Kungliga Höghet, ha godheten att se till att de når sin adressat? Helst utan att de (alla) blir uppätna av Eder själv?

  Stort TACK på förhand för Eder medverkan i så fall, Eders Majestät Akka, Drottning av Birmasläktet!

  Liked by 1 person

 2. maria 2016-05-19 / 23:47

  krya på dig sedan tar drottning akka hand om dig när du kommer hem

  Liked by 1 person

 3. Piia-Liisa Pisal 2016-05-21 / 15:18

  Drottningen meddelar idag, lördagen den 21 maj, att Piia-Liisa/Pipili nu åter är hemma. Under dygnen på universitetssjukhuset har hon blivit noggrannt utredd. Det har tagits prover på henne så att båda underarmarna är lätt missfärgade och har stickmärken. Jag vill därför påpeka att till dessa är jag helt oskyldig, även om de vid en snabb blick är mycket lika de som kan bli då jag visar henne min kärlek.
  Samtliga prover inkluderande CT lungor var nu helt utan anmärkning. Dock inväntas svar på blododlning. Antibiotikabehandling i ytterligare tre dagar, så att påbörjad kur fullföljs.

  Läkarna har meddelat att de symtom som nu finns kvar är restsymtym efter tidigare virus och/eller bakterieinfektioner. Dessa kan sitta kvar länge, men nu är det långsam återhämtning som gäller.

  Jag, HKH Drottning Akka, kan meddela att Gullekramar och hälsningar lästes upp för Pipili då hon ff var kvar på sjukhuset. Hon hälsar och tackar alla som på olika sätt stöttat och uppmuntrat henne. Det var mycket uppskattat av Pipili.
  // HKH Akka

  …och Pipili själv säger TACK för värme och omtanke. Ingen nämnd – ingen glömd ❤ ❤ ❤

  Liked by 2 people

 4. bbnewsab 2016-05-21 / 21:46

  Jag tackar HKH Drottning Akka för denna lägesrapport!

  Jag tror att blotta vetskapen att GGV Pipili nu vet att det nog inte är frågan om något riktigt allvarligt eller farligt kan innebära en viss lättnad i form av mindre stress och oro/ångest. Och därmed bättre mående.

  Det är helt klart så, att man blir allt mer orolig i takt med att ordinerad/given medicinsk behandling inte hjälper.

  Även jag har oroat mig för GGV Pipilis hälsotillstånd. Jag vet att det normala är att man ska bli bättre efter insatt behandling, inte sämre. Men i Pipilis fall har det ju, som sagt, snarast förhållit sig tvärtom. ett slags stådigt pågående nedförsbacke. Ingen brant sådan. Men lika fullt nedåtriktad (sett från måendesynpunkt).

  Nu gäller det för GGV Pipili att försöka, sakta men säkert, ta sig upp för samma backe igen, alltså börja röra sig i motsatt riktning. Det vill säga uppåt.

  Och jag hoppas att HKH Drottning Akka ser till att ta väl hand om sin undersåte GGV Pipili nu när hon har fått komma hem från sjukhuset igen.

  Oavsett om det hjälper eller inte vill jag passa på att sända över en full presentkartongförpackning med Välkommen-tillbaka-hem- och Fortsätt-krya-på dig-gullekramar.till GGV Pipili. Och om HKH Akka så önskar, är det OK för henne att smaka samma gullekramar. En gemensam gullekramfika är liksom aldrig fel. En sådan fika påminner en hel del om talesättet att delad glädje är dubbel glädje.

  Liked by 1 person

  • Piia-Liisa Pisal 2016-05-21 / 21:58

   Jag. HKH Akka meddelar att jag saknat min Pipili och har nu lagt mig hos henne. Men hon skriver! När hon ska klappa mig! Men hon kliar mig under hakan, som överenskommet och har tidigare kammat och vårdat min päls.
   Jag klagade lite över brist på mat (nu hade de som brukar hjälpa Pipili varit och gett mig mat tidigare, men det talade jag förstås inte om) och fick mat när hon kom hem!
   Och vi delar systerligt på Gullekramarna!
   Eder Drottning
   //Akka

   Liked by 1 person

 5. bbnewsab 2016-05-21 / 22:14

  En fråga till HKH Drottning Akka och hennes hovdam GGV Pipili:

  Lade ni märke till, tillsammans eller var och en för sig, att en flock starar firade GGV Pipilis återvändande hem med att uppföra en helt underbar dansshow till hennes ära?

  Glädjande nog fångades fåglarnas dansshow av en fotograf som av en ren slump råkade befinna sig i närheten.

  Därför har jag nu nöjet att för denna fina bloggs läsare/följare visa en video från den här dansshowen.

  Klicka på denna länk: https://whyevolutionistrue.wordpress.com/2016/05/21/a-murmuration-of-starling

  Och klicka därefter på videon. 14 sekunder av helt makalös och extremt välkoordinerad dansunderhållning utlovas.

  Liked by 1 person

 6. bbnewsab 2016-05-22 / 21:21

  Du har väldigt många fina foton på din blogg, GGV Pipili.

  Vill därför tipsa dig – och dina läsare/följare – om denna länk: https://whyevolutionistrue.wordpress.com/2016/05/22/great-photographs-of-2015/ .

  Bild nr 1, med kinesiska poilishundar som köar för att få mat, tänker jag speciellt på. Måste svenska polishundar köa på samma vis? Hållande den egna matskålen i/med munnen?

  Samt bild nr 6, en katt fotograferad underifrån när den går/står på ett glasbord. Ett ovanligt perspektiv – eller hur?

  Liked by 1 person

  • Piia-Liisa Pisal 2016-05-22 / 21:28

   Tack för länkarna och de fina bilderna. Och jag tror inte de svenska hundarna behöver köa för maten 😉
   //Pipili

   Liked by 1 person

 7. Jag 2016-05-23 / 13:31

  Jag hinner helt enkelt inte med riktigt, men nu läser jag att du har både åkt in och ut på sjukhuset och att läget är under kontroll. Jätteskönt att läsa att värdena verkar vara bra och att det bara ska bli bättre nu. Så oerhört tröttsamt med dessa långvariga infektioner som ger komplikationer. Sköt om dig och krya på dig, Piia-Liisa!

  Liked by 2 people

 8. -Men, käraste Pipili!

  Vilken retsam Otur du har haft! 😦

  Det gör mig ont att läsa, nu när jag råkade upptäcka bravaderna du har varit ute på. Hmmm…. (stor igekänningsfaktor från min sida, he, he…)

  -Men så blev jag genast gladare igen, när jag läste att du till och med hunnit tillbaka hem, och att du tycks vara i så kompetenta och trygga händer hos HM Drottning Akka! 🙂

  Nu vill jag bara önska dig ett snabbt och smidigt tillfrisknande: -Hang on in there, som man brukar säga!

  Jag tänker på dig ofta, och håller mina ömma tummar sten-hårt för dig nu. Allt brukar ju bli bra, så småning om. 😉

  Jag sänder dig mina Varmaste (och försiktigaste) krya- på- dig-kramar, och passar på att framföra mina tacksamma och ödmjukaste hälsningar till H M Drottningen, såklart!!!

  //Mamman i Sängen

  Liked by 2 people

  • Piia-Liisa Pisal 2016-06-05 / 19:06

   Tack Mamman i Sängen från Pipili i Sängen! Även Pipili tillbringar stor del av sin dag i sängen, då hon inte är på vårdbesök. Eller som igår lörd 4 juni, på bröllop då äldsta systersonen gifte sig. Det var lika vackert som när dottern vigdes för 10 månader sedan! Bröllop kan man leva länge på, även om både kropp och knopp lade ut smärtsamma protester. Kroppen i form av bl a bäckensmärtor och huvudet i form av trötthet och förvirring.

   HKH Akka tackar för hälsningarna och låter själv hälsa att det är mycket bättre nu när Pipili sakta återhämtar sig, även om hennes fingrar och händer inte samarbetar! Framförallt när tröttheten och smärtan är som störst.

   Och jag, Piia-Liisa tackar för Krya-på dig-kramarna. De värmer ❤

   //P-L alias Pipili

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s