Reflektioner efter en dag i skolan

Reblogg

Här beskriver Supermamsen hur en skoldag kan se ut. Detta blir tredje artikeln om stress och utmattning i skolan. Med den arbetsmiljö som här beskrivs är det fantastiskt att ens någon av eleverna förmår göra ett arbete. Det är helt uppenbart att det saknas resurser, läs: fler vuxna, i form av både lärare och assistenter. Det saknas möjligheter till alternativa arbetssätt just på grund av bristande resurser.
Läs Supermamsens beskrivning. Den är viktig!

supermamsen

(Bilden är från Friends) (Bilden är från Friends)

Idag har jag varit med min 10-åring i skolan (vanlig klass, årskurs 4, 23 elever i klassen).

10-åringen är trött och orkeslös. Vad vi vet har hen ingen diagnos men jag ska ringa BUP och boka tid. Det brakade ju för C i 6:an (med tendenser i 5:an) så vi är bekymrade nu. Jag tror inte att 10-åringen har någon diagnos inom autismspektrum, men kanske ADD. 10-åringen har ju haft ont i magen och dålig aptit i några veckor. Stressmage sa läkaren så nu får 10-åringen medicin. 10-åringen har länge klagat på att klassen är stökig med dålig arbetsro.

Klassen består av nästan 70% killar. Dessa killar tar mycket plats. En kille satt och pillade med annat HELA TIDEN. En ”uppfinnare”. Han klippte, ritade och höll på. Det prasslade en hel del när han pysslade. Han gjorde fina saker men inget som hade med skolarbetet att…

View original post 845 fler ord

Annonser

2 thoughts on “Reflektioner efter en dag i skolan

 1. bbnewsab 2016-08-18 / 09:47

  Hela det svenska välfärdssystemet kommer att krackelera, om inget görs åt de här sakerna som Supermamsen beskriver i denna av GGV Pipili rebloggade artikel.

  Kommunernas, landstingens, ja även statens egna räknenissar måste få detta klart för sig.

  Så finns möjlighet att debattera på kommunernas egna hemsidor, försök då få den här sortens deskriptiva debattartiklar publicerade på dessa hemsidor, ty det ökar chansen att innehållet/budskapet ska nå ända fram till såväl politikerna som räknenissarna i de berörda myndigheternas tjänstemannastab. .

  Den där bilden, från Friends, som vi kan se här ovanför, förklarar det hela pedagogiskt i sin oneliner: Om vi bygger starka barn behöver vi inte laga så många trasiga vuxna.

  Den sortens budskap borde väl även (skol)politiker och räknenissar kunna förstå och ta till sig. Kan man tycka. Kan man hoppas.

  En sak är iaf säker: Det blir som regel ALLTID billigare, och därtill bättre, både för individerna och samhället, att hellre försöka stämma i bäcken än i ån.

  Denna å kan ju för övrigt snarare liknas vid en vild och bångstyrig fors med skummande vatten. Och varför skummar vattnet? kan och bör man fråga sig.

  Kanske det skummar av vrede (över att inget görs, över att inget gjordes medan tid ännu fanns)?

  Om det börjar skumma av vrede, på allvar, då lär det bli stora, och kostsamma, problem/bekymmer för samhället. Utöver alla de personliga tragedierna. Det sistnämnda håller för övrigt redan på att utvecklas till en emotionell tsunami, som i sin tur löper risk att, bildligt talat, krossa både barnen själva och deras föräldrar (och andra nära anhöriga).

  På ett sätt är jag glad över att jag är så gammal som jag är. Jag hinner därmed nog inte få bli vittne till det elände som sannolikt väntar. Fast visst är det bedrövligt, ändå, att veta, att vi nog är på väg mot ett hemskt samhälleligt katastrofscenario, med spänningar på alla plan och nivåer av sällan skådat slag, om vi inte börjar att mota Olle (vem nu denne Olle än må vara) i grind redan nu!

  Denna problematik som Supermamsen, GGV Pipili och andra lyfter fram får INTE sopas under matten. Se till att ”byken” blir tvättad, dvs informerad om och exponerad, offentligt. Om 100 år eller så kommer vi annars i den tidens historieböcker kunna läsa om hur skamligt, naivt och tokigt politikerna betedde sig under 2000-talets första decennier.

  Frågan är på sätt och vis av samma dignitet som den globala uppvärmningen, låt vara att den sistnämnda frågan hotar hela jorden. Men det är illa nog med att Sveriges framtid som välmående land hotas!

  Låt inte dagens och morgondagens politiker skylla ifrån sig genom att försöka försvara sig med, att de inget visste. Se till att det kryphålet/undanflyktshålet elimineras! Ställ dem, och räknenissarna, till svars! Sprid ert budskap! Agera! Påverka! Utnyttja alla tänkbara kanaler! Framför allt: Ge aldrig upp! Det behövs dock ännu fler som är av Supermamsens och GGV Pipilis kaliber! Förenen eder!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s