Sommaren med FM Kudo

FM Kudo 7 juni 16
FM Kudo i början av juni, med ”slipsen” på sned  och parabolerna inställda på FM-hund radio 😉

Idag, när landet på många håll har mer höst än sommar, får FM Kudo berätta om sin sommar. Att FM Kudo gillar att vara i centrum och dessutom är photogenic råder inga tvivel om. Dessutom har grabben charm så det både räcker till och blir över: Går det över huvud taget att vara snyggare och vackrare, ståtligare och lydigare eller? Nu vet inte Livets Skiftningar så mycket om radiotrafiken och vad som blev sagt. Det är ”tjall på linjen” när FM Pipili rattar in sig eller om det är ”skall på linjen” kanske? Iallafall så följer vi idag Kudo från försommaren och fram till tältsemestern i slutet av juli genom de bilder matte Julia Eklund så generöst ställt till förfogande.
FM Kudo fjäskar för en riskaka 160505
På Kudos egen begäran börjar vi bildkavalkaden redan på senvåren, i början av maj. Han vill visa att han verkligen kan sitta fint och ha slipsen reglementsenligt undanstoppad också. Om det har något med säcken som står bredvid honom? ”Nej, absolut inte” svarar Kudo . Han vill bara visa att han kan! Matte påstår att jag fjäskar för en riskaka. Har ni hört? Jag, fjäska? Jag gillar helt enkelt att sitta fint, som sagt!” Och så vill han absolut ha med de tre bilderna nedan. På första bilden visar han upp sin nya bandana. Andra bilden väntar han på att få gå ut. Nej, nu blir FM Pipili tillrättavisad av Kudo. Han säger att FM Pipili måste ha lyssnat för mycket på Jönso så illa som hon hör. Han tackar nämligen för alla gulliga kommentarer om honom i Facebook-gruppen! Men det var väldigt dålig hörbarhet…
FM Kudo juli 16 har skaffat bandana 1 (2)Kudo hälsar TACK för alla gulliga kommentarer 😄❤

FM Kudo 160531 3 av 3
Till denna bild har Kudo tagit hjälp av matte som berättar att han och husse njuter av solnedgången. De två bilderna nedan är från samma tillfälle.

Visst är det underbart vackert? Kudo har verkligen fina miljöer att vara i och kunna njuta av en solnedgång är inte helt fel. Han berättar också att han gillar SPA-behandling. Matte skriver:
Idag har FM Kudo fått springa runt på en stor plan och lekt med en boll, sen har vi gått långpromenad, och till slut så gick vi och tog ett bad. Eller ja, Kudo badade, inte jag!
Han fick även lite spa-tid med husse.
Kloklippning och en ordentlig borstning, vilket är det bästa Kudo vet.
Så nu är vi trötta och nöjda och ska bara ta det lugnt resten av kvällen 🙄(J.E)

 SPA-behandling

Att Kudo trivs bäst utomhus råder det inga tvivel om. Bilderna talar sitt tydliga språk. Men även en så stor, stark och ståtlig ung man som Kudo måste ibland sova. Och då gör han som många andra unga pojkar. Han gör sig liten för en stund så att matte och husse inte ska komma på några idéer om att sova i sin egen säng. Det finns en bra sovplats, och det är mattes och husses säng. För att se snäll och liten ut tittar man rart och fäller öronen åt sidan. Ibland, säger Kudo och plockar fram en bild, så lägger jag först bara huvudet på sängen så jag alldeles säkert får komma upp. Titta här, så här ska ni göra, hälsar han till sina FM-kompisar och så fram med några bilder till:
FM Kudo får numera ligga i sängen.FM Kudo är artig frågar om lov för att gå upp i sängen 19 maj
På bilderna nedan visar Kudo hur man kan göra för att vara absolut säker på att få ligga i matte och husses säng. ”Nej,matte! Jag fjäskar inte alls. Jag bara talar om hur mina FM-kompisar ska göra. Jag fjäskar aldrig.” Där tycks tydligen Kudos och mattes åsikter skilja sig lite åt, men Kudo är bestämd och då var det inga problem med hörbarheten.

FM Kudo har idag åkt buss, gått 2 jättelånga promenader, och fått springa runt i trädgården hos en vän. Och allt har gått jättebra! Är så stolt över denna hunden. Från att inte kunnat sitta still 1 sekund utan han skällde konstant, till att kunna sitta stilla på bussar och allt möjligt! Han gör inte heller ”lekutfall” mot hundar längre utan han tittar bara lite på dom sen går han vidare. Och han kan till och med gå i koppel nu!
Bästaste Kudo
(Kudo är alltså en omplaceringshund, med inte den bästa starten i livet)

FM Kudo 14 juli 16
Matte berättar att när Kudo kom hem lade han sig och kort därefter snarkade han för fullt.

Avslutningsvis vill Kudo visa dels en bild när han badar dels några bilder från tältsemestern för en knapp månad sedan. Han berättar stolt att matte Julia Eklund har tagit alla fina foton på honom och även skrivit de texter som det står J.E efter.

FM Kudo är med husse och matte och tältar! 1 (3)
Tältsemester

Visningsbild:

FM Kudo vill busa bild 3 av 4 21 juni
Det börjar kännas lite mer på riktigt detta att Kudo ska flytta. (J.E.)

Fick kallelse till L-testet idag.
Jag tror han klarar det lika galant som han klarade testet han gjorde vid 12 mån.

Men idag har vi en riktig mysdag, bara för att fira den underbara tiden vi haft.
Det är inte riktigt dags för L-test ännu, utan det är den 6 september.
Men vi ska verkligen ta vara på tiden som är kvar.
Älskade sötbubblan ❤  (J.E)

6 reaktioner på ”Sommaren med FM Kudo

 1. bbnewsab 2016-08-21 / 12:21

  Det går inte att ta fel på dessa bilders budskap: att här ser vi alla en hund som mår bra och är glad och lycklig.

  Men så läser jag denna mening: ”Kudo är alltså en omplaceringshund, med inte den bästa starten i livet.”

  Vad menas med detta? Omplaceringshund? Vad det något som gick snett vid första utplaceringen av FM Kudo? Visst gör väl Försvarsmakten noggrann kontroll av vilka som kan komma i fråga för att bli fodervärdar? Eller?

  Alltnog, FM Kudo verkar ha hamnat rätt till sist. Mer kärlek än den som nu kommer till honom från matte Julia kan nog ingen vovve få.

  Det kommer inte att bli lätt för matte att släppa ifrån sig sin ”älskade sötbubbla” till FM-hund. Men som det heter: ”Sånt är livet!” Glädje och lycka är två tillstånd som kommer och går. Ingen beständighet där, inte.Utan det är bara att acceptera att så ser livet ut.

  Gillad av 1 person

  • Piia-Liisa Pisal 2016-08-21 / 14:51

   Försvarsmaktens hundtjänstenhet och de som placerar ut gör hembesök hos varje ny fodervärd. Men ibland blir det inte som tänkt. Kanske ändras förhållanden under resans gång, kanske var det ”mer hund” än vad fodervärden var beredd på… Mycket kan inträffa som gör en omplacering nödvändig. FM hundarna kräver mycket, men ger också oerhört mycket tillbaka! Jag har lagt ut frågan även i FB-gruppen och ser om jag får svar där eller om någon går in och svarar direkt här på bloggen. Men, som sagt, ingen blir fodervärd utan att först ha blivit godkänd.

   //Pipili

   Gillad av 1 person

 2. bbnewsab 2016-08-21 / 13:00

  En fundering till vad gäller FM Kudo. Kanske ska Kudo satsa än mer framöver på att sitta fint?

  På så vis får han sina båda främre extremiteter fria. Och då kan han ju träna sig i boxning. Vilket kan vara bra att kunna, om det handlar om närstrid med busar i de fall man kanske inte kan komma åt att bita sig fast och hålla sig fast i dem med tänderna.

  Jag kan redan se tidningsrubriken framför mig: ”FM-hund slog knockout på sin motståndare.”

  Vem skulle inte ha lust att läsa en sådan artikel?

  Gillad av 1 person

 3. bbnewsab 2016-08-21 / 13:04

  Ännu en fråga: Är det vanligt att hundar snarkar?

  Jag hoppas att det blir någon annan än FM Kudo själv som vill besvara den frågan.

  Jag är nämligen rädd, att FM Kudo kommer att tycka min fråga är konstig. Så att hans svar kanske kommer att bli av typen: ”Vaffan snarkar du om?”

  Gillad av 1 person

  • Piia-Liisa Pisal 2016-08-21 / 14:03

   Fm Pipili svarar för att jag misstänker att vi hundar, likt människorna, inte gärna medger en sådan sak. Och ja, det är vanligt att hundar snarkar. FM Pipilis båda vänner Zola och gammeltanten ZsaZsa snarkade båda!
   Det påstås att FM Pipili också snarkar, dock visade sömnutredningen på alldeles utmärkta värden, dvs inga andningsuppehåll i sömnen, så FM Pipili hävdar bestämt att de som påstår detta har fel 😉
   //FM Pipili

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s