Utmärkelsen ”Årets polishund”

I väntan på GGV Pipilis comeback passar jag på att sticka emellan med ett ”gästinlägg” här på hennes fina och så läsvärda blogg.

Jag undrar: Säger er namnen Grym och Herman någonting?

Eller namnen Cox och Aldo?

Eller Izor och Puck?

Eller Doris och Orax?

Nej, det är sannerligen inte lätt att hitta någon röd tråd mellan de så disparata namnen.

Icke desto mindre finns det ett samband.

Det är namn på hundar som tilldelats utmärkelsen ”Årets polishund”.

En utmärkelse som det verkligen inte är kattskit att tilldelas.

Du kan läsa om alla de här duktiga hundarna här:     http://www.mynewsdesk.com/se/tag/polishund .

Gör gärna det! Läs om deras bravader i de olika årens pressmeddelanden, i vilka man kan ta del av motiveringen för att just en viss hund har gjort sig extra förtjänt att erhålla utmärkelsen ”Årets polishund”.

Spännande läsning utlovas.

Om hunden Aldo har FM Pipili faktiskt skrivit, fast i ett annat sammanhang. Sök på Aldo via bloggens sökruta. Eller, ännu enklare, klicka på följande länk: https://wordpress2202.wordpress.com/2016/04/13/regnbagsbron/ .

En ovanligt rörande artikel om hur Skånepolisen följde sin tappre och duktige arbetskamrat till sista vilan. En av Pipilis allra bästa artiklar, enligt min mening.

Vem vet, snart kanske någon av de FM-hundar som Pipili har skrivit om här på bloggen kan komma i fråga för utmärkelsen ”Årets polishund”?

Om eller när så sker, kommer jag att utbrista i ett fyrfaldigt ”Vov”. FM-hundarna spelar i den division varifrån ”Årets polishund” rekryteras. Eliten bland hundar – med andra ord.

Ja, detta var allt för denna gång. Glöm nu inte att läsa om de olika ”Årets polishundar” – från år 2009 och framåt – som presenteras via länken ovan. Och glöm absolut inte FM Pipilis vackra äreminne över polishunden Aldo, som Skånpolisen åkte tillsammans med i en högtidlig MC-kortege, innan det var dags att tacka honom och ta farväl av honom för allra sista gången.

Numera jagar Aldo bovar på andra sidan regnbågsbron. Och trivs förmodligen hur bra som helst.

Tror ni inte det?

PS Både GGV Pipili och jag, bbnewsab, ber att få önska bloggens läsare/följare en trevlig allhelgonahelg. Och nu en liten hemlis. En liten fågel har nämligen viskat i mitt öra, att om det vill sig väl, så återkommer Pipili med ett nytt alldeles eget blogginlägg någon gång under den stundande helgen. Låt oss hoppas att jag korrekt uppfattade vad fågeln viskade till mig. Jag vill ju inte att jag ska ha hört fel. DS

3 reaktioner på ”Utmärkelsen ”Årets polishund”

 1. Eva Svärd 2016-11-04 / 11:32

  Fin helg och återkom när du har ork i helgen eller under veckan eller när det nu blir! KRAM

  Gillad av 2 personer

  • Piia-Liisa Pisal 2016-11-06 / 15:53

   Tack Eva!
   Jag har haft en lugn och skön Allhelgonahelg. Hoppas att även du haft en fin helg.
   Kram ❤

   Gillad av 1 person

 2. bbnewsab 2016-11-04 / 13:18

  Jag måste bara berätta en trevlig sak. Det jag skrev om Aldo här ovan, polishunden som hyllades av sina polisarbetskamrater vid Skånepolisen med en kombinerad bil- och motorcykelkortege, har lästs av bland andra Astrid Brefdufwa, ni vet hon som jobbar på Malte Mullvads Magiska Hembageri och som har ansvaret för bageriets samtliga flygande postbud som levererar de magiska gullekramarna till alla snälla och behövande människor runt om i Sverige.

  Vad Astrid läste blev så uppskattat av henne, att hon på stående fot fattade beslutet, att nu är det hög tid att visa hembageriets mest kända kund (vid sidan av kungahuset, alltså), dvs ”vår” GGV Pipili, en liknande hedersbetygelse.

  Så Astrid har vidtalat sina flygande jobbkolleger att samfällt ställa upp för GGV Pipili och genomföra en s k kortegeflygning fram till Älvskoga By, där som bekant GGV Pipili bor tillsammans med sin katt Drottning Akka. Allt för att hedra och tacka GGV Pipili för att hon sprider sådan glädje via sin fina blogg.

  Det var inte alls svårt att få medarbetarna att ställa upp.

  Så om ni som läser denna kommentar har möjlighet, kom gärna kl 12.00 på Allhelgonadagen till Älvskoga By och beskåda dessa kortegeflygare när de går in för landning på GGV Pipilis balkong. Det är minsann inte var dag ni får chansen att vara med om något sådant spektakulärt! Något av en syn för gudar, skulle man faktiskt kunna kalla den sortens upplevelse som stundar.

  Fast berätta inget för GGV Pipili eller Drottning Akka. Uppvaktningen är tänkt att komma som en överraskning för dem.

  Alltnog: Ledare för den här kortegen, som kommer att ske i s k flygande plogformation, blir naturligtvis Astrid Brefdufwa själv, i alldeles egen hög person. Och såvitt känt är kommer följande flygande postbud – förutom Astrid – att deltaga i hyllningsfygningen (jag väljer att räkna upp dem i alfabetisk ordning):

  Albertina Albatross. Beatrice Blåmes, Didrik Domherre, Fingal Fiskgjuse, Ferdinand Flamingo, Henrik Häger, Konrad Koltrast, Pia Pilgrimsfalk, Rigmor Ringduva, Rosita Rödhake, Rudolf Rugguggla, Sixten Sidensvans, Stina Stork, Tatjana Talgoxe, Ture Trana samt sist men inte minst Ulla-Greta Undulat.

  Det är med andra ord samtliga fast anställda flygande postbudsleverantörer av gullekramar vid Malte Mullvads Magiska Hembageri.

  Beslutet att ställa upp var, inte det minsta oväntat, enhälligt.

  PS Det ingår i GGV Pipilis framtidsplaner att, när orken väl infinner sig, skriva ett antal sagoböcker om Malte Mullvads Magiska Hembageri och personalen därstädes (inte bara de flygande postbudsleverantörerna av gullekramar utan även övriga anställda vid bageriet).

  Kan avslutningsvis berätta att verksamheten i bageriet växer så det knakar. Malte själv hinner inte längre med att egenhändigt baka alla de gullekramar, som numera efterfrågas av kunder runt om i Sverige. Utan han har vid sin sida ett helt gäng med glada bagarknoddar som hjälper honom inne i själva bageriet. Men fortfarande gäller, självklart, att SAMTLIGA gullekramar bakas efter samma hemliga magiska recept som gör dem så goda, hyttiga och hälsosamma att äta. DS

  PPS Finns här någon läsare som kanske rent av har fått chansen att provsmaka en av dessa magiska gullekramar från Maltes Magiska Hembageri? I så fall hoppas jag att ni också har känt av, att den gullekramen hade magisk effekt på hela ert fysiska och psykiska mående. DS

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s