På gång – när orken räcker

FM Jeck spårar hösten 17

Vinter och svampplockning! Matte berättar att Jeck vill komma och hälsa på här i Livets Skiftningar. Idag blir det bara ett kort besök. Jeck har lovat att berätta om både svampplockning i december, kärlek och julklappar. Aj då, matte och Jeck var visst inte riktigt överens om när julklappar ska öppnas och vilka som var till Jeck. Men det ska vi reda ut senare. Med det låter sig Jeck nöja, bara han får en helt egen artikel och visst får han det. Livets Skiftningar kan tyvärr inte lova när, men den kommer – var så säker. På bilden nedan vakar Jeck in 2018.

FM Jeck och nyårsafton 2017
Vad vore en artikel utan någon eller några bilder från Tivedstrollens stora arkiv? Högsåsen den 16 och 20 januari i år visade upp sig från sin allra bästa sida. Tänk att få sitta vid lägerelden och grilla korv 🙂
Tivedstrollen 20 jan 18 Högåsen 1

Tivedstrollen 20 jan 18 Högåsen 4Tivedstrollen 20 jan 18 Högåsen 3Utsikten är inte helt fel heller. Tyvärr får jag fortsätta hålla mig inomhus ett tag till. Infektionen ger sig inte och jag har påbörjat ytterligare en antibiotikakur. Men det hindrar mig inte från att drömma.

Tivedstrollen Högsåsen 16 jan 18 3
Tivedstrollen 20 jan 18 Högåsen 2

Många år sedan jag åkte pulka, men minnena finns kvar.
Tivedstrollen 20 jan 18 Högåsen 5

FM Jeck spårar bild 2 hösten 17Bilderna på Jeck och dem från Högsåsen är tagna med bara några få veckors mellanrum. Det känns märkligt att tänka sig att det går att plocka svamp i december och sedan sitta och grilla vid pulkabacken i januari. Dessutom är platserna för fotona inte så långt från varandra. Båda ligger i södra Mellansverige, men skogen där Jeck plockar svamp ligger öster om Högsåsen.
Tivedstrollen Högsåsen 16 jan 18 4
Ett stort TACK till matte Ulla-Britt Ledin och till Tivedstrollen för härliga bilder. Livets Skiftningar passar också på så här en bit in på det nya året att önska er alla en

GOD FORTSÄTTNING 2018.
MP Tussilago 16 mars 2017
På grund av min sjukdom kan det dröja innan det kommer någon ny artikel eftersom orken inte riktigt räcker till. Därför är denna kortare än vad artiklarna brukar vara men jag hoppas att ni kan njuta av bilderna! Fotografer är Ulla-Britt Ledin (Jeck), Per Svensson och Marina Pettersson övriga bilder.

PErS Askersund hamnen 8 jan
Askersund för ett år sedan (2017-01)

5 reaktioner på ”På gång – när orken räcker

 1. duritzan 2018-01-21 / 16:14

  Så roligt att du orkat skriva och berätta igen! Hoppas att din nya antibiotikakur biter så du får möjlighet att återfå dina krafter. Jag har börjat förbereda för påsken. Jag ska nämligen resa bort för att få bli gudmor till en valpkull och kommer inte hem igen förrän i början av påskveckan. Då min yngsta telning kommer hit med sina barn vill jag ha det klart som går att göra i förväg.

  Gillad av 2 personer

  • Piia-Liisa Pisal 2018-01-21 / 16:56

   Lycka till med valparna. Valpar är nog bland det sötaste som finns och så underbara att se på. Även om det är jobbigt att vara med valp 😉
   Tack för dina uppmuntrande ord. Det känns riktigt bra att ha lyckats få till en liten artikel, men det tog sin tid. Nog känns det att jag är ordentligt nedsatt och infektionen har ju inte gjort det hela bättre. Men det verkar som antibiotikan har viss effekt. Jag har gått på dubbel dos nu i tre dagar och varit feberfri idag för första dagen på länge. Bara hoppas att det håller.
   Ha det riktigt trevligt 🙂
   Kram
   //P-L

   Gillad av 1 person

   • Piia-Liisa Pisal 2018-01-22 / 13:09

    Tyvärr höll det bara ett dygn innan febern slog tillbaka, men det ska väl ge sig. Hoppas och tror att antibiotikan ska ta det denna gång!

    Gillad av 1 person

  • Piia-Liisa Pisal 2018-01-22 / 13:04

   Tack! Jeck sträcker lite extra på sig och lovar att han har mycket att berätta när han kommer på besök. Han hälsar så mycket till de fina hundar som han tittat på hos Lady Fi 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s