Rosendrömmar / Rose Dreams

Nu är vi i Rosornas tid. Rosor täcker väggar och fasader, lyser upp rabatter, växer vilt i dikesrenar och sprider glädje och underbar doft. Författaren och fotografen Ilse-Marie Rautio har fångat allt detta underbara så att jag nästan kan känna rosendoften då jag ser hennes vackra bilder. Hennes blogg Ögonblick/Moments kan jag varmt rekommendera. Den fyller mig med glädje och underbara naturupplevelser. Den blir extra viktig då jag pga mitt funktionshinder inte själv kan ta mig ut såsom jag önskar.
Tack Ilse-Marie för att jag fått förmånen att reblogga ditt inlägg.
//P-L
Livets Skiftningar

Ögonblick / Moments

Violacea

Under midsommarhelgen har de allra flesta väldoftande rosenbuskarna i koloniträdgården börjat blomma. Här är några av mina absoluta favoriter….

/During the Midsummer weekend most of the wonderful scented rose bushes have started to bloom. Here are some of my all time favourites…./

Den första heter Violacea och tillhör gruppen Rosa Gallica. För ett par år sedan såg jag den på bild och visste att jag ville ha den i trädgården. Skuggtålig, doftande, sammetsröda oerhört vackra, enkla rosor. Hög, härdig buske.

/The first one is called Violacea. It belong to the group Rosa Gallica. I saw a picture of it a few years ago and I knew I got to get it in our garden. Simple, velvet red coloured roses. A high, hardy bush that endures a place in the shade./

Här är ännu en ros som tillhör gruppen Rosa Gallica, den heter Hippolyte. Stor buske, rikligt blommande, underbart doftande…

Visa originalinlägg 125 fler ord

7 reaktioner på ”Rosendrömmar / Rose Dreams

  • Piia-Liisa Pisal 2019-07-14 / 16:15

   Jag älskar rosor och njuter oändligt mycket av alla de vackra bilder du tar. Även texterna gillar jag skarpt. Sörjer över att jag själv inte kan skriva mer än korta stycken ibland. Rosendrömmar är nog en av de allra vackraste blogginlägg jag sett på länge. Jag känner värmen och den underbara doften när jag ser bilderna och ville så gärna dela med mina följare.
   Lite också för att visa att bloggen inte är nedlagd, utan bara vilar till dess jag orkar återuppta bloggandet.
   Jag önskar dig och de dina en underbar sommar. ❤
   //P-L

   Gillad av 3 personer

 1. Anna 2019-08-08 / 17:22

  Fina bilder. Jag ska besöka ursprungsinlägget också för att läsa vidare. Tack!

  Gillad av 1 person

  • Piia-Liisa Pisal 2019-08-08 / 22:39

   Tack Anna för din kommentar. Det är alltid roligt när ni läsare kommenterar. Jag önskar så att jag kunde kommentera mer i de bloggar jag läser, men det är svårt med händer och ögon som krånglar mer än någonsin.

   Jag kan verkligen rekommendera Ilse-Maries blogg. Den är helt underbar. Rosendrömmar är bara ett av många fantastiska inlägg med naturbilder. Hennes dikter och texter till bilderna gör bara inläggen bättre.

   Är du intresserad av politik rekommenderjag LO-bloggen där hennes man Kjell Rautio är en av dem som bloggar. Han skriver bland annat om sociala frågor. Innan han kom till LO arbetade han på TCO som utredare om jag minns rätt, och även där bloggade han.

   Kram
   //P-L

   Gillad av 1 person

   • Anna 2019-08-09 / 06:43

    Tack för bloggtipsen!

    Hoppas att du får några bättre dagar så att du kan blogga mer aktivt. Så dumt när sjukdomar ställer till det så att man inte längre kan göra det man vill göra.

    Gillad av 1 person

   • Piia-Liisa Pisal 2019-08-09 / 09:03

    Jag håller med om att det är besvärligt när sjukdom hindrar det som man vill göra. Jag älskar att skriva och läsa, men det blir inte mycket av det nu. När jag är lite bättre kan jag skriva och läsa lite. Men jag får välja. Jag kan t ex inte vara aktiv på flera sociala medier samtidigt, utan får välja det som för tillfället känns mest angeläget.
    Jag önskar dig och alla andra som kommer till Livets Skiftningar en härlig fortsatt sommar.
    Tack för att ni tittar in. Det betyder mycket för mig.
    Kram
    //P-L

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s