”Det var så lite så…”

För snart fyra år sedan skrev jag denna bloggartikel. Att jag väljer att ”återanvända” den beror på att jag ofta hör kommentar ”det var så lite så…” när jag tackar för den hjälp jag får. Det är personalen i hemtjänsten som kanske inte alltid är medvetna om vad deras arbete betyder för mig som brukare. Me även från andra som hjälper mig på olika sätt säger så.
Er hjälp betyder såmycket.

Jag önskar att jag kunde återuppta bloggandet och få skriva ner hur jag uppfattar min situation som brukare av hemtjänst och hemsjukvård. Skrivaomglädje och sorg, smärta, lycka, djur och natur. Om livet i både stort och smått. Men såsom det är just nu är det inte genomförbart på grund av bland annat åligs händer och problem med synen. Därförplockar jag fram texter jag skrivit tidigare som jag tycker har aktualitet fortfarande. Men jag hyser ett hopp om att kunna återkomma som regelbunden bloggare.
Ett stort tack till läsare och följare av Livets Skiftningar. Tack till personalen inomäldreomsorgen i Askersunds kommun. Ni gör ett fantastiskt bra arbete – och det är inte lite!
//Piia-Liisa P 2021-01-10

Livets skiftningar - från ett annat perspektiv

Att tacka för hjälpen.
rose-1644818_1920
”Tack för hjälpen” besvaras ofta med orden: ”Det var så lite så”. Men när jag inte kan göra det du kan så är det du gör för mig inte lite. Kanske är det en liten sak för dig som är frisk. Men för mig, som inte längre klarar att göra detta själv, betyder din handling mycket. För mig är det du gör en möjlighet att kunna fungera på liknande villkor som om jag vore frisk.
dry-toilet-1411204_1920
Du tar fram toalettpapper åt mig. Det tar dig någon minut. Om jag ska göra samma sak kanske det tar både 10 och 15 minuter eller mer därtill. Det är fler moment innan pappret har kommit på plats än vad man som frisk tänker på. Sedan hjälper du mig med annat också. På morgonen bäddar du min säng och hjälper mig att duscha. Kokar kaffe och värmer mat. Städar, diskar och…

Visa originalinlägg 406 fler ord

3 reaktioner på ””Det var så lite så…”

 1. duritzan 2021-03-27 / 14:17

  När jag körde norrut (från Tingsryd till Gåxsjö utanför Hammerdal) passerade jag Askersund och tänkte på dig. Speciellt när jag såg skogen jag passerade genom.
  Jag vill passa på och önska dig allt gott nu när påsken närmar sig men även fortsatt framöver. Du ska veta att du inte är glömd!

  Jag fick mig tillsänd en underbar länk med en sjungen bön som jag tror att du kan tycka om så här kommer länken:
  http://tobendlight.com/2021/03/hallel-in-a-minor-key/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hallel-in-a-minor-key

  Den går också att ladda ner.
  Många kramar 💖

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s