Sommar, hundar och katter i bild

FM Krus 7 maj
FM Krus visar hur vackert han bor!
GK Cornish Rex bild 1
En hög katter som myser.

Så här söndagen efter Midsommardagen presenterar Livets Skiftningar en blandning av bilder på FM-hundar och så smyger det sig in några katter och kanske någon annan sommarbild. Titta och njut!

daisy-271823_1920
Vad vore en Midsommarhelg utan prästkragar? (Arkivbild)
midsummer-830403_1920
Dans kring Midsommarstången. Aldrig trodde jag att jag skulle sakna ”Små grodorna” och ”Nu gå vi runt kring ett enrisesnår” men sittande i rullstol så blir saknaden över att inte längre kunna vara med högst påtaglig. Men det går bra att njuta av att se andra dansa också. Folkdansgillets uppvisning är som alltid en fröjd för öga och öra. (Arkivbild)
FM Fatzy Påsk bild 2
Här njuter FM Fatzy av försommarsolen tillsammans med matte Eva på skogspromenad.
Petra Dunder 160426
FM-hundar och även andra stora hundar, som här Ikaros, har rätt att ligga på bordet så de både kan njuta av solen och hålla koll på vad som händer utanför!  
GK Prinsen 8 år Cornish Rex
Här fyller Prinsen, som har ett hjärta runt nos och mun, 8 år! Men du ser bestämt lite missnöjd ut, Prinsen. Har inte husse Göran uppvaktat ordentligt på din födelsedag?
FM Kerro leker
FM Kerro leker i det vackra vädret. Livets Skiftningar funderar om du hittat på några mer hyss sedan du senast var på besök?
FM Lago gillar inte cyklister. Syrran Labina vaktar 31 maj
Syskonen FM Lago och FM Labina har lagt sig strategiskt på cykelvägen. För cyklister gillar vi inte, så det är bäst att försöka stoppa dem!
FM Kuna 15 maj 16
FM Kuna sitter och solar sig på bänken. Bord, stolar, bänkar… finns det någon plats en FM-hund inte ligger eller sitter på?
FM Kerro landar i vattnet
FM Kerro badar. För visst hör bad ihop med Midsommar?
FM Labin har lekt i sanden 3 maj 16
Går det att bada när man är liten utan att också bli full med sand? Här är det FM Labina som lekt i sanden.

Underbara sommarblommor! Men Livets Skiftningar är dåliga på namnen. Prästkragarna är igenkända, men de övriga två? Ni som vet kommentera gärna!

Ikaros Petra Dunder (2 år) bild 2 (3)
Ikaros sitter fint. Vad är det du vill, Ikaros?
GK Izak Cornish Rex
Izak tittar uppfordrande på husse! Är det mat, kel eller något annat du önskar Izak? Kanske en promenad till trädgården till den vackra plats som är din och dina kamraters alldeles egen inhägnade plats i trädgården.

FM Kudo sitter fint och väntar på att dörren ska öppnas. Kudo har städat inför Midsommar!

horse-798384_1920 - kopia
Varför inte en ridtur eller en tur i vagn en härlig Midsommardag, eller bara lite härligt mys? (Arkivbild)
FM Jeck i vaktarbete Pingsthelgen 16 bild 1
FM Jeck myser i solen. FM Jeck kommer att hälsa på senare i sommar hos Livets Skiftningar.
FM Labina är schäfrodil och gör svanhopp i dikena midsommarveckan 16
FM Labina har lekt ”schäfrodil” i diket midsommarveckan säger matte Jeanette!
FM Fatzy har gått i pension 27 maj 2016 lagom till Mors Dag
FM Fatzy får avsluta bildkavalkaden på FM-hundarna denna söndag efter Midsommar tillsammans med ett par trolska bilder av Midsommarnatten.

TACK till alla fantastiska fotografer för att Livets Skiftningar får publicera era bilder.

Foto:
Katter och blommor: Göran Kangedal
FM Krus: Susanne Andersson
FM Fatzy: Eva Qvick
FM Kerro: Isabella Erlandsson
FM Lago och Labina: Jeanette Edsjö
FM Kuna: Helena Rydfjord
FM Jeck: Ulla-Britt Ledin
FM Kudo: Julia Eklund
Ikaros på bord: Petra Dunder
Visningsbild: FM Krus foto: Susanne Andersson
Arkivbild: Pixabay.com

2 reaktioner på ”Sommar, hundar och katter i bild

 1. bbnewsab 2016-06-26 / 21:09

  Å, vilka härliga foton.

  Vad gäller FM Krus så skulle man kunna tro att han bor nära där jag växte upp. Samma lugna åvatten. Nästan samma gångbro. Så just den bilden väckte många barndomsminnen hos mig.

  Fast mitt barndomshem låg vid en å som heter Holjeån och gångbron heter Södra Sundsbron. Vad heter den å som FM Krus bor invid?

  Min mamma berättade att Näcken bodde i Holjeån, så jag skulle undvika att gå ned till åkanten, ty då kunde Näcken dyka upp kidnappa mig.

  Vad tror du, GGV Pipili, om detta? Själv så såg jag aldrig någonsin Näcken. Fast å andra sidan kan ju det ha berott på att jag inte vågade gå nära ån, när jag var ensam.

  Gillad av 1 person

 2. Piia-Liisa Pisal 2016-06-27 / 00:19

  Hej och Tack för din kommentar!
  Jag vet faktiskt inte var FM Krus har sin hemvist. Kanske matte Susanne eller någon annan läsare kan berätta? OM matte vill, förstås. Ibland kan det ju finnas anledning att inte berätta exakt var man bor.

  Och jag trodde Näcken främst höll till inne i storskogarna såsom Tiveden Nationalpark och vid Hårga, i södra Hälsingland, där han spelade till ungdomarna var bara skelett för att de aldrig kunde sluta att dansa.

  En version av sägnen lyder:

  ” En lördagsafton, då ungdomen i byn ej ens vid sabbatens inbrott avbröt sin yra dans, kom en främling till gillet, tog ledningen av dansen och föreslog till slut en slängdans eller ”slinker”. Dansen begynte: främlingen, som var ingen annan än ”den lede” själv, var förste man i kedjan, och sedan följde de unga hand i hand. Som en virvelvind bar det åstad genom alla rum ur gård i gård, in genom dörrar och ut genom fönster. Ingen förmådde slita sig lös, och en dräng, som i förtvivlan högg sin fällkniv in i en dörrpost för att hålla sig fast, fick hela armen avsliten. Allt vildare gick dansen över åker och äng upp till Hårgabergets spets, och där fortsattes den ej blott tills livet flytt ur de dansande, utan ända tills deras ben var uppslitna; ja, huvudskallarna fortfor sedan att hoppa, tills även de var förnötta. Därför är ännu i dag Hårgabergets topp slät som ett jämnslipat stengolv. „
  — Genom Sveriges bygder. Skildringar af vårt land och folk av Herm. Hofberg, tredje upplagan, genomsedd och tillökad av J.P. Velander, Stockholm 1896.
  (Källa: Wikipedia”

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s